Bij alsico zetten we ons in voor het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid door middel van innovatieve circulaire oplossingen. Samen met onze gewaardeerde partner, Elis Cleanroom, hebben we een aanzienlijke impact op de textielrecyclingindustrie, met name door de bijdragen van Elis Cleanroom aan onze ARX garment collector.

een circulaire oplossing in de praktijk

Elis Cleanroom, een toonaangevende speler in professionele hygiëneservices, heeft al 28 ton gebruikte kleding naar onze ARX garment collector gestuurd. Deze actie heeft geleid tot een indrukwekkende besparing van 47,6 ton CO2e, wat de effectiviteit van recycling in het verminderen van koolstofemissies ten opzichte van verbranding aantoont. Deze samenwerking zorgt er niet alleen voor dat textiel uit stortplaatsen wordt gehouden, maar draagt ook bij aan de strijd tegen klimaatverandering door de milieu-impact van afgedankte kleding te minimaliseren.

arx garment collector

wat gebeurt er met deze kleding?

Je vraagt je misschien af wat er met de kleding gebeurt die via dit initiatief wordt ingezameld. Na verwerking worden deze textielen omgevormd en herbestemd tot waardevolle grondstoffen, wat bijdraagt aan een zero-waste toekomst. Benieuwd naar het transformatieproces? Bekijk de video om meer te leren over hoe deze kleding wordt getransformeerd en ontdek hoe onze circulaire oplossing in de praktijk werkt.

het belang van circulaire oplossingen

Onze samenwerking met Elis Cleanroom benadrukt het cruciale belang van circulaire oplossingen voor een duurzame toekomst. Door textiel te recyclen en onze afhankelijkheid van afvalverwerkingsmethoden zoals verbranding te verminderen, dragen we bij aan het behoud van waardevolle hulpbronnen en het verminderen van milieu-impact. Deze initiatieven sluiten aan bij onze wereldwijde inspanningen om textielrecycling te bevorderen en zero-waste doelstellingen te behalen.

Neem vandaag nog contact met ons op om het gesprek te starten en jouw steentje bij te dragen.

+32 55 23 71 71